Over ons

Stichting Thembalethu Nederland steunt Stichting Thembalethu New Hope Zuid-Afrika

Over ons

Gerard en Frieda Janssen uit Veghel maakten in 1998 een rondreis door Zuid-Afrika en ontmoetten Sally McKibbin, de directeur van Thembalethu Home Based Care. Zij werden geraakt door haar verhaal en besloten zich in te zetten voor deze organisatie. Zij zamelden geld in Nederland in en gingen ieder jaar voor een paar maanden naar Zuid-Afrika om praktische hulp te verlenen. Ze kregen  steeds meer hulp van gedreven mensen in Nederland. Dit leidde in 2004 tot de officiële oprichting van de Stichting Thembalethu Nederland.

Thembalethu Nederland ondersteunt Thembalethu New Hope door het inzamelen van geld en het bieden van ondersteuning in de breedste zin van het woord. Om haar doelstelling duidelijk te maken heeft Thembalethu Nederland als motto gekozen:

“Om een wees kind te laten zijn!”

Over ons

Onze Partners & Sponsors

 • Met kledinginzameling ontvangt Uden WereldWijd geld waarmee zij financiële ondersteuning geeft aan vrijwilligersorganisaties (partners genaamd) die zich bezighouden met internationale  ontwikkelingssamenwerking. Stichting Thembalethu Nederland is een van deze partners.

  Uden Wereldwijd 
  www.udenwereldwijd.org

 • Wilde Ganzen wil zowel hier in Nederland als in ontwikkelingslanden zoveel mogelijk mensen en middelen mobiliseren om met kleinschalige projecten de armoede in ontwikkelingslanden te bestrijden.

  Wilde Ganzen
  www.wildeganzen.nl

 • Wereldkinderen ondersteunt projecten waarmee kinderen zonder thuis kunnen opgroeien in een gezin of gezinsvervangende situatie in eigen land.

  Wereldkinderen 
  www.wereldkinderen.nl

 • Opgericht in 1952 en inmiddels wereldwijd uitgegroeid tot de meest aantrekkelijke incassopartner voor vorderingen in Europa. Bierens ondersteunt Stichting Thembalethu Nederland al jaren en hebben de bouw van een van onze Kidsclubs volledig gefinancierd.

  Bierens Incasso Advocaten
  www.bierensgroup.com

Bestuur

Simon de Ruiter

Voorzitter

Gerard Janssen

Bestuurslid

Harry Kalis

Penningmeester

Rina Brugmans

Bestuurslid

Anita van Zuijdam

Secretaris

John Verhagen

Bestuurslid

Frieda Janssen

Secretaris

Stef Smit

Bestuurslid

Contact

Stichting Thembalethu Nederland
Molenbeemden 92
5461 BE Veghel

Nederland:
M: +316 460 406 51 (Simon de Ruiter)
M: +316 451 663 17 (Frieda Janssen)
Zuid-Afrika:
M: +27 72 704 0704 (Gerard Janssen)

E: info@thembalethu.nl

IBAN: NL05 INGB0004887566
KVK: 17169737
RSIN: 813857491

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

© 2017 Stichting Thembalethu Nederland

Over ons